How SEO may change in the Future

With algorithms always changing and technology getting more and more advanced, it is safe to assume that the world of SEO will move along with these changes. As it has always done. SEO will remain the essential building block of any search engine, although algorithms will change, SEO as a concept and technique will still remain as Google seeks to improve the ways to retrieve relevant data and search results to those seeking it. But with that being said, here are some potential changes that may happen in SEO in the future. Voice Searching “OK, Google” is the phrase many…

Why Younger Generation Prefer to Do Part-Time Jobs

There are many people out there, a population that reaches almost 7.53 billion in the world with various different ethnics and comes from different family background. Some are born with a silver spoon, some who aren’t fortunate enough had to wake up every day and make themselves get ready to go to work. Maybe to lessen the burden that their family had until earning money becomes a habitual routine in their daily lives and they’re no longer complaining. Some people go to work simply because it is a good way to fill up their free time instead of doing absolutely…

Settling in Malaysia, Advantages.

Malaysia is a great place to buy property, from the communities, the amenities, the weather and to the food, Malaysia has a lot of advantages that brings people in to come and live and work here. The need and pricing of the property, of course, depend on the current condition of the real estate, and the demand for such property can fluctuate along with the condition as well. Demand can also be dependant on the area too, some areas provide many advantages due to strategic locations, so the demand to get a property in that area would be high. The…

Last Julai :)

Assallammualaikum (n_n)V  Hi, hai.. hai.. hai.. 🙂 selamat berpuasa korang. Sihat ke? ke dah demam raya? Haih, kejap je dah hari rabu eh. Tak terasa langsung, rasa macam baru je balik dari perak, tup tup semalam hantar mak dan abah pergi airport pulak. Huhuhu… Dengar lagu raya dan dan rasa mengelupur. Gila tak sabar nak balik raya. Nampak sangat aku ni semangat sangat nak raya. Dah dua hari aku siapkan kerja sambil fefiling raya. Buat kerja pun dah tak betul. hehehe.. Hari Jumaat pagi, ada sesi gathering unit aku dekat Annexe, aku masuk game menaip terpantas. Ohh.. mahu petang aku…

Cerita Laksa Je…

Cerita Laksa Je… Assalamualaikum and hai frens! Happy sunday 😉 Hari ni saja nak up story pasal laksa. Hehhehe.. Dulu, dulu zaman kanak-kanak, aku memang sangat tak suka makan laksa. Pandang laksa pun tak de perasaan.  Lately, tak ada lah baru sangat. Adalah dalam awal 2012.. Aku tiba-tiba suka makan laksa. Apakah?  Macam-macam jenis laksa penang aku cuba.. Ada yang sedap tapi cair,ada yang warna merah sebab guna sardin dalam tin,ada yang mahal tapi rasa hampeh.. Macam-macam.. Owh lupa. Aku mula suka makan laksa yang mak aku buat. Sebelum ni, mak aku malas dah nak masak laksa sebab aku memang…

Tak Tercapai Dek Akal

Assallammualaikum (n_n)V Dulu-dulu, aku mula pakai handfone agak canggih sikit masa nak PMR. Pada aku masa tu. Memang handfone tu laa paling canggih yang aku rasa. Siap dengan cover warna-warni, gambar doraemon lah, cover yang lutsinar warna putih, hijau, pink, etc etc etc. Fweh.. rindu nak guna handfone tu weh! Kelakar bila fikirkan teknologi. Dulu-dulu tak tercapai dek akal nak pakai telefon canggih-canggih, tak dapat terima dek akal yang orang boleh berfb, ber instag, berblog dari handfone. Dulu, yang aku tahu, orang guna handfone sebab nak SMS paling gempaklah! Dulu-dulu, game ular  memang benda paling gempaklah! betul tak? Ini lah…

Tak Sedap Hati

Tak Sedap Hati Assallammualaikum (n_n)V Erm.. Tiba-tibakan aku rasa macam tahu je siapa stalker yang report hal manuskrip hari tu dekat budak tu. Agak mustahillah budak tu tahu blog aku. Erm… Dari semalam aku terfikir-fikir pasal follower kt fb seorang ni. Erm.. Kang aku tanya dia salah sangka pulak. Tapi hati aku kuat merasakan dia. Cara dia tanya pun lain macam sampai mendatangkan curiga pada aku. Entahlaa, tak tahu nak cakap macammana.. Ye laa, orang boleh cakap macam-macam, tapi aku je yang menanggungnya. Emosi Bukannya orang tahu macammana aku sibuk siapkan last chapter manuskrip tu masa tengah tunggu abah operation…